feestje
07-04-2024

Spanning tot het einde: SEC – FC Driebergen 3-2 (3-1)

Spanning tot het einde: SEC – FC Driebergen 3-2 (3-1)

24 graden, de eerste wedstrijd in het verse kleedhok, een gretige groep en de kans om van plek 9 naar 8 te stijgen. Een mooie cocktail die leidde tot een middag die alle facetten van het spelletje had.

Wanneer ik een dag later terugblik op deze wedstrijd dan ben ik vooral erg blij voor die gasten. Wát was deze overwinning ze gegund. Al weken lang is het harken en zogenoemd ‘koppen tellen’ waardoor er maar weinig spelers op hun vaste stekkie kunnen spelen. Wanneer onze strijder Rico dan voor de wedstrijd zijn enkel verzwikt maar even twee keer met zijn kop schudt, hem in laat tapen en gewoon 90 minuten strijd dan geniet ik. Iedereen geeft al weken alles en dat leidt tot succes. Gisteren was zeker niet fraai, maar door te knokken trek je de drie punten over de streep en zo wist SEC vanuit de laatste zes wedstrijden ‘’gewoon’’ vier keer te winnen.

Al in de 2e minuut kwamen wij op voorsprong vanuit een penalty die prima genomen werd door Sergio. Of dit echt een pingel was durf ik te betwijfelen. We mochten in ieder geval niet klagen over de leidsman deze middag, en dat is ook wel eens lekker. Het feestgedruis was van korte duur want enkele minuten later lag de 1-1 al in het mandje. Toch maakten wij ons geen seconde zorgen vanaf de bank want SEC had het overwicht en de betere kansen. In de 9e minuut was het Joey die dat bevestigde met de 2-1. We leken de thee te gaan halen met een 2-1 voorsprong maar niets was minder jaar. Gelegenheidsspits Joey wilde wat meer ontspannen de thee opzoeken en besloot om de 3-1 ook maar binnen te scheppen op aangeven van Renzo. Zo ontspannen hebben wij de thee nog niet op mogen slurpen dit seizoen, en dat is dan ook direct het gevaar.

In de 2e helft was er geen seconde spraak van onderschatting, maar de wedstrijd ontglipte ons volledig. In de eerste 5 minuten na de thee hadden wij de 4-1 en 5-1 móeten maken na schitterende aanvallen, maar helaas. Met name de kans voor Steyn was een grote. Als voorzitter van zijn fanclub hoor ik dit natuurlijk niet te schrijven, maar ik doe het toch. Wanneer Steyn met zijn linker uitkomt voor de keeper dan spring je niet gelijk op om te juichen want onze captain kan veel, maar helaas niet alles. De keeper wist zijn inzet te keren met het klokkenspel en zal voorlopig een rustig liefdesleven hebben, zo vermoed ik. Na deze kansen was het Driebergen dat de lange bal ging hanteren op hun snelle, ingevallen, buitenspeler. Dat diezelfde buitenspeler met donkerrood van het veld had gemoeten na een elleboog op onzene Thom staat als een paal boven water, maar een elleboogstoot in het zichtveld van de scheids is tegenwoordig slechts een ‘plak kaas’. Onze laatste linie gaf geen krimp en wist iedere bal onschadelijk te maken. Toch viel hij één keer gelukkig en frommelde zij de bal binnen: 3-2. Ja, en dan wordt het toch weer billenknijpen. Driebergen rook bloed en gaf daarnaast ook veel ruimte weg waarin wij verzuimen om in de counter de wedstrijd in het slot te gooien.

Na afloop zag ik veel teleurgestelde koppies omdat de tweede helft qua niveau veel te ver onder die van de 1e helft lag. Daarnaast zag ik veel bloedspetters op de knieën en dijbenen. En dan zal ik wel als een oude lul klinken, maar als het voetballend dan niet meer lukt dan moet je knokken en de punten binnenslepen. En dan geniet ik van de koppies en het rode lichaamssap. Gelukkig kan iedereen relativeren omdat zij al meerdere jaren in de Dos Colores van SEC spelen, dus na 10 minuten brak de feestvreugde door. Schitterend! We komen echt uit een héél diep dal en langzaam maar zeker klimmen wij daar uit. Laten we ook direct relativeren want we hebben nog hélemaal niets en het zal nog wekenlang spannend blijven in 4D. Gelukkig hebben wij alles zelf in de hand en staan wij maar mooi op de veilige 8e plek.

Dan tot slot nog even onze gelegenheidsspits Joey. Joey is onze vaste #10 en vult die positie al wekenlang goed in. Vandaag noodgedwongen in de spits en dat deed hij goed. Hij beloonde zijn sterke optreden met 2 doelpunten en brengt zijn totaal van dit seizoen naar 11. Ik denk dat meerdere clubs een veel-scorende middenvelder zouden willen hebben maar gelukkig heb ik met Joey een contract voor het leven! Dames en heren, Man of the Match: Joy van den Bedem!